donderdag 18 mei 2023

006 - Ik verlang terug naar de tijd van foute tweets

De altijd zo politiek correct sprekende Obama moest zo nodig de hele wereld hervormen door met Amerikaanse steun overal op de wereld vreedzame kleuren-revoluties tot stand te brengen en te ondersteunen om daarmee dictators af te werpen. Dit naar het model van revoluties in het Oostblok in 1989, zoals de Fluwelen Revolutie in Tsjecho-Slowakije waarmee zonder geweld het communistische één-partij-stelsel omver geworpen werd.
Assad was zo ongeveer de eerste die op die manier uit het zadel gewipt moest worden vanwege zijn horror-praktijken. Maar de grote misvatting van de Amerikanen was dat massale, geweldloze volksopstand nog steeds met geweld beantwoord kan worden en dat dictators niet onder de indruk hoeven te zijn van mooie volzinnen en ‘rode lijnen’ die niet overschreden mogen worden. En dus verviel deze vreedzaam begonnen Syrische revolutie in een rampzalige burgeroorlog met ongekende gevolgen voor de hele wereld. Vooral toen Poetin militair ingreep op het moment dat Assad het onderspit leek te delven. En de wereld stond toe te kijken en liet Poetin gewoon zijn gang gaan.

Zo zijn die andere revoluties uit die periode ook maar net goed gegaan of misgelopen. Het had niet veel gescheeld of radicale Islam-groepen hadden de macht gegrepen in Egypte en Libië. Daar was een wereldoorlog tegen ISIS voor nodig om dat in de hand te houden.
En zo moest onder Obama en vicepresident Biden ook dictator-Russische-puppet Yanukovych het veld ruimen in de Maidan-revolutie van 2014, zodat de Oekraïne onder de invloedssfeer van Europa en het Westen zou komen te staan in plaats van Rusland. Ja, maar het volk mag dat toch zelf beslissen, wordt er dan gezegd. Ja natuurlijk. Maar Moldavië wil vast ook wel bij de EU horen en Europa is sowieso bij heel veel wereldburgers een populaire bestemming. Dus waarom moedigen de VS en haar partners nu net de Oekraïne aan om het roer om te gooien met alle macht en middelen die het moment maar rechtvaardigen?
Ik weet nog goed wat het sentiment op sociale media was in die tijd, omdat iedereen geweldig optimistisch was over al die vreedzame revoluties die plaatsvonden: vandaag Oekraïne, morgen Rusland. Als de revolutie in de Oekraïne zou slagen, dan zou Rusland de volgende stop zijn om het dictator-regime van Poetin omver te werpen.
Maar zoals Assad die vreedzame poging om hem te wippen beantwoordde met geweld, zo deed Putin dat ook. Er verschenen ineens allemaal groene mannetjes (Russische soldaten) op de Krim die zich voordeden als lokale opstandelingen. Speciale Russische eenheden overvielen overheidsgebouwen, waarna lokale Rusland goedgezinde maffiabazen en andersoortige criminelen de macht toebedeeld werd, alsmede een heleboel wapentuig, zolang ze maar naar de pijpen van Rusland bleven dansen. Hun filmpjes overtuigden veel Westerse media ervan dat het om een separatisten-beweging ging. Maar het was machtspolitiek tussen Rusland en de VS, die aan het knokken waren om hun invloedssfeer uit te breiden dan wel te behouden, waar de Oekraïne in feite slachtoffer van is.

Het Oekraïense leger zat in die tijd nog vol met Russische elementen omdat die twee ooit één waren. Het waren de vrijwilliger-bataljons die echte weerstand boden tegen het toenemende Russische geweld. Verzetshaard vliegveld-van-Luhansk viel door inzet van Russische TOS-1 thermobarische vlammenwerpers (het zwaarste wapen voor een nucleaire bom). De in de val geraakte Oekraïnse vrijwilliger-bataljons die een veilige aftocht beloofd was, werden vernietigd door het Russische leger dat over de grens naar Ilovaisk opgetrokken was. Het laatste bolwerk Debaltseve viel door de constante en niet te stuiten influx van Russische eenheden en tanks.

En daar kwam ineens tot ieders grote verrassing botte boer Trump aanzetten. Vergeleken met de gearticuleerde Obama en zijn partners, was hij een diplomatieke olifant in een porseleinkast. Ik dacht dat het einde van de wereld aangebroken was. Maar het tegendeel gebeurde. Terwijl iedereen struikelde over typefouten en wat niet al in zijn tweets, was het rustig geworden in de Oekraïne. Waarom? Omdat het America First was bij Trump. Trump hoefde niet zo nodig de Oekraïne en de hele wereld te hervormen met allerlei revoluties en Poetin uit het zadel te wippen. Er kwamen warempel zelfs de Abraham-vredesakkoorden met vrede tussen Arabische landen en Israël, wat een ongekende, historische prestatie is. Hij - of anders wel zijn schoonzoon Jared Kushner - zou daar eigenlijk de Nobelprijs voor de vrede voor moeten ontvangen, maar de wereld gunt hem dat niet. Trump ging zelfs tot grote verontwaardiging en afschuw van de media met Kim Jong-Un praten. Ik denk dan: tja, Trump is een haantje, maar al die andere haantjes van de wereld hielden zich wel koest.

Inmiddels is Obama’s vicepresident Biden president geworden. Je weet wel, degene wiens drugs- en seks-verslaafde nietsnut van een zoon Hunter indertijd plotsklaps in het bestuur van een Oekraïense energiemaatschappij terecht kwam met een exorbitant hoog salaris. Over corruptie gesproken. En sinds Biden gaat de wereld weer verder waar ze gebleven waren onder Obama. Rusland windt er niet langer doekjes om en is openlijk de Oekraïne binnengevallen. We hebben er gratis een energieoorlog bijgekregen. Poetin stuurt de wereld zelfs af op nucleaire WO III als we hem zijn gang niet laten gaan. China doet oefeningen om Taiwan binnen te vallen. Kim schiet weer nucleaire testraketten af. Het Westen wil een deal sluiten met het kwaadaardige regime in Iran, terwijl het volk juist in opstand komt en van het regime af wil. En ga zo maar door.

Weet je... ik verlang eigenlijk terug naar de tijd dat we ons nog hoofdzakelijk druk konden maken over foute tweets.
Maar kijk wel uit! Want als je dat te hard zegt, kan je maar zo van sociale media afgegooid worden.

Overigens, als ik dit in bijbels perspectief moet plaatsen, dan krijgen we dus binnenkort nucleaire WO III en trekt God voordat we onszelf vernietigen de stekker eruit en laat Hij Jezus terugkomen. Of er komt een coup en Poetin verdwijnt van het toneel, niet vanwege zijn kwaadaardige oorlogsmisdaden, maar alleen omdat hij faalde. In dat geval zal Rusland tien, twintig jaar nodig hebben om te herstellen en - van de fouten geleerd hebbend - alsnog tot WO III te komen. Voor zolang als dat duurt hebben we dan nog enig uitstel.

Dus zorg dat je genoeg olie hebt om de nacht te doorstaan voordat de bruidegom komt.

Zo, dat moest ik even kwijt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aanbevolen post

013 - Als God een koe is...

Stel je eens even voor dat er intelligent leven op Mars ontdekt is. En dat wij en zij graag kennis uit willen wisselen. Voor de goede orde: ...

Populaire posts