woensdag 25 oktober 2023

040 - Wanneer is iets antisemitisme?

We zien een enorme demonstratie van antisemitisme in de wereld naar aanleiding van de slachtpartij van Hamas op 7 oktober.
Je zou kunnen zeggen dat antisemitisme Jodenhaat is, maar haat verkleedt zich in halve waarheden, zodat het net beargumenteerde waarheid lijkt. Antisemitisme begint simpelweg met dat je Joden de schuld geeft van allerlei problemen.

Zoals:

  • De Joden voegen zich niet naar de wetten van de Koning en moeten daarom omgebracht worden (Esther/Haman).
  • De Joden veroorzaken de pest.
  • De Joden bezitten al het geld, winkels, banken, grote bedrijven en pikken zodoende al ons geld.
  • De Joden hebben (heimelijk) alle macht in de wereld en veroorzaken daarmee al onze ellende.

Sinds de Joden een eigen staat Israël hebben, wordt daar vandaag de dag aan toegevoegd: de Joden zijn eigenhandig verantwoordelijk voor alle ellende van de Palestijnen. 

Dit is puur antisemitisme.
Want de Palestijnen zijn zelf OOK verantwoordelijk voor hun ellende. Hamas en Fatah zijn er ook verantwoordelijk voor. Iran ook. De Russen ook. Europa doet ook haar duit in het zakje en de VS ook. Dan zijn er nog Jordanië en Egypte, die er nauwgezet op toezien dat het Palestijnse probleem hen niet in de schoenen geschoven wordt, de grenzen strak dichthouden en er daardoor voor zorgen dat Israël er enkelvoudig mee opgezadeld wordt.

De situatie van de Palestijnen is een collectief probleem van de hele wereld, dat zich met de kwestie bemoeit. Weet ik niet hoeveel subsidies gaan er die kant op en waar wordt het voor gebruikt? Het is een broeinest en kweekvijver voor terrorisme gewordfen. Als het mis gaat en natuurlijk gaat het mis: Israël heeft het gedaan. De Joden hebben het gedaan.

Ja, dit is ongenuanceerd. Want er is bijvoorbeeld Zionisme en Judaïsme. De staat Israël en het grootste deel van de bevolking is socialistisch. Er is een bepaalde groep orthodoxe Joden dat de staat Israël (of laten we zeggen: het Zionisme) niet erkent. Zij staan met Palestijnse vlaggen te zwaaien en verklaren: Judaïsme is niet gelijk aan Zionisme. Dat lijkt charmant. Judaïsme is dan de/een religieuze Joodse tak en Zionisme is de seculiere Joodse staat. Religieuze Joden zeggen dan dus dat de seculiere Joden het probleem zijn. Feitelijk staan ze onder de huidige omstandigheden reclame te maken voor hun eigen ideologie.

Ja, maar Netanyahu is corrupt en er is een zwaar orthodoxe regering nu en de kolonisten en ik heb filmpjes gezien van soldaten die Palestijnen...
Goed, laat me je wat vertellen. Ten eerste: Israël is in tegenstelling tot de omringende Islamitische staten een democratie. De regering KAN weggestemd worden. Er IS een rechtssysteem. Mensen KUNNEN verantwoordelijk gehouden worden. Dit is bijvoorbeeld in Rusland en Iran NIET het geval. In Gaza ook niet. De laatste verkiezingen waren in 2005 en daarbij kwam Hamas aan de macht om die macht nooit meer uit handen te geven.

Ten tweede: ja, er zijn criminele Israëlieten, zoals er in ELK land criminelen zijn. Er zijn ook orthodoxe Joden die op de grond spugen als ze een christelijke processie voorbij zien komen (ik heb de filmpjes gezien). Ik ken een Joodse voorganger van een Messiaanse kerk die vertelt dat zij op zondag regelmatig lastig gevallen worden door bepaalde orthodoxe types, die met steentjes naar hen gooien. Er zijn incompetente en corrupte politici, zoals overal.
Kortom: er is VAN ALLES mis met Israël, zoals dat in ELKE samenleving het geval is. Maar kom niet aanzetten met het idee dat de Joden de oorzaak zijn van al de ellende van de Palestijnen. Sorry, maar dan blaat je maar wat. De ellende van de Palestijnen is veroorzaakt door de GEHELE regio inclusief de internationale bemoeienis van alles en iedereen, dat is dus ook Europa en ook Nederland.

Wij sturen buizen om waterleidingen aan te leggen in Gaza. Hamas graaft ze op en maakt er raketten van (ik heb het filmpje gezien). Wie is daar dan verantwoordelijk voor? Israël? De Joden?

Dus kijk heel erg uit met Israël/de Joden de schuld geven van alle ellende van de Palestijnen. Dat is namelijk hoe antisemitisme begint.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aanbevolen post

013 - Als God een koe is...

Stel je eens even voor dat er intelligent leven op Mars ontdekt is. En dat wij en zij graag kennis uit willen wisselen. Voor de goede orde: ...

Populaire posts