donderdag 23 november 2023

043 - Achteraf gezien: waarom Wilders' PVV de grootste partij is geworden.

Nou jongens! PVV van Geert Wilders zomaar ineens de grootste partij. Het is achteraf natuurlijk lekker gemakkelijk om daar de redenen voor aan te geven, dus laat ik dat dan maar doen.

Allereerst hebben we in de Amerikaanse politiek een opschuiving gezien van links naar radicaal links. Links wordt daar steeds extremer, met allerlei bijbehorende bizarre excessen. Moet ik die benoemen? Nou kijk, na WOII waren we met elkaar hevig geschrokken van het antisemitisme en hebben we gezegd: dat nooit weer. Dat is langzaamaan breder getrokken naar: geen racisme in zijn algemeenheid. Daar werden vervolgens homo’s aangewezen als de belangrijkste groep die niet gediscrimineerd mochten worden. We kregen antidiscriminatie-wetgeving. Maar er zijn volgens de geleerden wel meer seksuele voorkeuren en geaardheden, dus gingen we naar lgbtqt/mz, gender-fluïditeit, en naar het afdwingen van een bepaald soort voornaamwoordengebruik. Elke zweem naar racisme moest verdwijnen, dus zwarte Piet moest er ook aan geloven en het ombouwen van kinderen moet ook allemaal maar mogelijk gemaakt worden.
In het bedrijfsleven moeten meer vrouwen op hoge, goedbetaalde posities komen (mannen mogen het vuile, simpele werk blijven doen), want ja: discriminatie. En dus wordt er gekozen op basis van geslacht, niet op basis van kunnen. In de Amerikaanse regering van Biden werd met trots aangekondigd dat er een transgender op een positie kwam. Er wordt niet op basis van prestaties en kunde geselecteerd, maar op basis van geslacht, seksuele voorkeur, of gender-identiteit.

Met de walgelijk, psychopatische aanslag van Hamas op Israëlische tieners, bejaarden, baby’s en overige burgers en de oorlog die daaruit voortkwam, zien we ineens Greta Thunberg boegbeeld-van-de-milieubeweging zich publiekelijk pro-Palestina/Hamas uitspreken. Wel heb je ooit?!! Wat hebben milieu en terrorisme nou met elkaar te maken? Maar kennelijk...

We zien Amerikaanse college-studenten met vlaggen “queers for Palestina”. Waaat? Hoe haal je het in je hoofd! Neem een vliegticket naar Gaza en ze gooien je daar desnoods van het laatste appartementengebouw dat nog overeind staat. Hoe kan je nou in de wereld demonstreren vóór het type mensen dat jou op de meest gruwelijke manier haat? Links is zo ongelooflijk extreem geworden, dat het blind geworden is voor zijn eigen absurditeiten.

Maar het belachelijke van dit alles is, dat dat wat er in Amerika gebeurt, ook zomaar op de agenda van ons in Europa terecht komt en dus ook in Nederland. Hoezo? Waarom moeten wij meewaaien met de wind die van over de oceaan waait. We kakelen allemaal de Amerikaanse media maar na (als die uit linkse hoek waait), zonder onze eigen kop erbij te houden.

En zo schuift ook onze politiek in zijn geheel naar links op. Het CDA - traditioneel een middenpartij - is zo’n beetje verdwenen. De VVD - traditioneel rechts - is naar het midden opgeschoven en heeft de rol van het CDA daarmee overgenomen.

De reguliere media poogt wel een schijn van neutraliteit op te houden, maar is voor het overgrote deel toch vooral links georiënteerd. Dus linkse wind: goed, rechtse wind: heel erg slecht. Sommige respectabele media-outlets weigeren pertinent Hamas te veroordelen of het gevaar te zien in de massale antisemitische demonstraties die er in het Westen zijn.
Toch is er een grote groep mensen die helemaal niet tot in al dat absurde mee wil gaan naar links. Ze willen gewoon in het midden blijven of naar rechts hangen. Maar als links steeds verder opschuift naar radicaal/absurd-links, dan wordt gematigd rechts al gauw afgeschilderd als extreem rechts. En dus krijg je polarisatie. En populisme. Want er is niet zo’n goed alternatief op rechts meer. Als er dan ineens iemand opduikt die vindt dat het anders moet, gaat een grote groep ‘zwevende kiezers’ daar ineens op stemmen. Zo hadden we Pim Fortuijn en Leefbaar Nederland die met de eer ging strijken. We kregen Trots op Nederland van Verdonk, Wilders met de PVV. Ineens komt FVD opzetten, nu dan BBB, die links ingehaald wordt door Omtzigt met NSC.
Maar de meesten vertrekken net zo snel als ze gekomen zijn, omdat ze als nieuwkomers hun eigen succes niet aankunnen. Wilders is inmiddels echter een langzitter onder al die anderen, hij kent het klappen van de zweep. Hij wordt extreem-rechts genoemd, maar hij is pro-Israël. Hij is dus zeker niet klassiek antisemitisch extreem rechts. Hij had zelfs al aangegeven wel wat water bij de wijn te willen doen. Met andere woorden: hij is óók een beetje naar links opgeschoven. En dat maakt hem kennelijk heel aantrekkelijk voor een groot publiek. Hij neemt feitelijk samen met Omtzigt en een klein beetje BBB de plek in op rechts die de VVD van voor Rutte altijd had. 

Dit verklaart ook het verlies van de Christenunie. Die is ooit begonnen naast de SGP als rechtse partij. Maar ze wordt inmiddels onder de linkse partijen geschaard. En de kiezer is doorgeslagen links gewoon een beetje beu op het moment, dus ook de CU betaalt de prijs daarvoor.

maandag 13 november 2023

042 - Voor wie het nog niet doorheeft: WOIII is al begonnen.

Het hele westen - dat wil zeggen Europa, Oost-Europa, de VS, Australië, Japan enzovoorts - steunen de Oekraïne in hun verzet tegen de Russische invasie en annexatie. Wij sturen allemaal wapens en munitie die kant op en trainen hun soldaten. Aan de andere kant steunen China, Noord-Korea en Iran Rusland.
Ofwel: de democratieën van deze wereld zijn in oorlog met de autocratieën. Deze oorlog wordt vooralsnog alleen maar op het grondgebied van de Oekraïne uitgevochten. Het is voorlopig nog een proxy-oorlog, de betrokken partijen laten het anderen voor zich uitvechten.

7 Oktober is echter een keerpunt. Hamas viel Israël aan, vermoordde 1400 mensen en kidnapte 240 mensen. Dit was de grootse moordpartij of pogrom op Joden sinds WOII. Dat wakkert de hoop bij hen aan dat dit vaker kan gebeuren.

Maar dat niet alleen. Het ging gepaard met een psychopathische, sadistische, demonische wreedheid, die die van de Nazi’s en ISIS overtrof. Niet qua aantal, maar wel qua sinistere luguberheid.
Ik heb eerder al een opsomming gegeven van de zaken die Hamas deed. Ik heb inmiddels NOG ergere dingen gezien, die ik eigenlijk niet eens durf op te schrijven, dus je bent gewaarschuwd. Maar het moet maar.

  • Ik heb de telefoonconversatie gehoord van een jongen die zijn ouders belt om te vertellen dat hij eigenhandig tien Joden vermoord heeft. Zijn vader en moeder zijn dolblij en feliciteren hem. Zijn moeder vraagt of hij nu terugkomt, maar hij zegt dat hij nog niet klaar is.
  • Ik heb het getuigenis gehoord van een medisch medewerker die hielp bij het opruimen van de lijken, dat zij een verkoolde baby gevonden hadden in een oven, waarvan het verwarmingselement aan het lichaam kleefde.
  • Ik heb een video gezien waarin een man levend gevild werd. Ja, je leest het goed, het staat zelfs nog op mijn harde schijf. Hij ligt op het onthoofde lichaam van een ander met een afgesneden ledemaat naast zijn hoofd. Hij krijgt klappen in zijn gezicht om hem bij de les te houden, terwijl met een mes de spieren en huid van zijn borst eraf gesneden wordt. Zijn kloppende hart is zelfs zichtbaar tussen zijn ribben door.

Ik kan niet eens geloven dat ik dit schrijf, zoals jij niet kan geloven dat je dit leest. We zijn in een andere realiteit belandt. Tot nog toe probeerde het kwaad altijd in het verborgene te opereren. De Nazi’s probeerden zelfs nog hun daden te verbergen. Nu leven we echter in een tijd waarin het allergruwelijkste kwaad zichzelf filmt en dat de wereld instuurt met de bedoeling om openlijk en door zoveel mogelijk mensen gezien te worden. Met de bedoeling om te traumatiseren. Met de bedoeling om intense haat aan te wakkeren en dat mensen overmand worden door de wreedheid.
Dat is een keerpunt.

Heel Israël is getraumatiseerd. Iedereen daar heeft PTSD op het moment. Israël zal niet meer hetzelfde zijn. Dat is een keerpunt.

Het tegenoffensief van de Oekraïne heeft, zoals het er nu voorstaat, gefaald. Rusland heeft er nu alle baat bij dat de aandacht van de Oekraïne afgeleid wordt, zodat het zijn veroveringen kan consolideren, zijn wonden kan likken en zich voor kan bereiden op een volgende fase. Dit gaat nog jaren duren. Dat is een keerpunt.
Maar Poetin heeft er ook baat bij dat het conflict met het Westen zich uitbreidt. Hamas strijders gebruiken onder andere Kalashnikovs en gebruiken drone-technieken uit de Oekraïne-oorlog. Rusland heeft Hamas dus ook geadviseerd, getraind en bewapend. Rusland kiest zelfs openlijk voor Hamas. Dat is een keerpunt. 

De snelheid waarmee het sentiment in de wereld omslaat van verbijstering naar puur antisemitisme en ontkenning is verbazingwekkend. Honderdduizenden demonstreren VÓÓR Palestijnen/Hamas in Londen, Berlijn, New York, Washington. WAAAT? Dat is een keerpunt.

Links is zo extreem geworden dat ze zelfs Hamas verdedigen. Drie demonische krachten - extreem links, extreem rechts en extreem islam - kunnen elkaar nu vinden in hun antisemitisme (zie Openbaring 16:13-14). Dat is een keerpunt.

Op een bepaald moment moet Poetin zich gaan realiseren: als ik Israël aanval - direct of indirect - zal de GEHELE moslimwereld (op een paar gematigde, verstandige mensen na misschien) mij als een held beschouwen. Hij zal dan in staat zijn om miljoenen fanatieke strijders te mobiliseren die maar al te graag de VS en het Westen een grote slag toe willen brengen en niet bang zijn voor de dood. Wat zal hij DAT graag willen!

Dus daarom zeg ik: WOIII is al begonnen, maar de meeste mensen hebben het nog niet door.

 

woensdag 1 november 2023

041 - Wat is de Bijbelse betekenis van de aanval van en oorlog met Hamas

Bij elke ramp en oorlog in de wereld vragen wij ons af of dit het einde is en wat Gods plan is. Dus laten we dat ook nu maar doen.

Laten we allereerst even duidelijk stellen dat God een plan heeft met het volk van Juda en het land Israël. Vlak voordat Jezus weggaat van deze aarde, vragen Zijn leerlingen hem: “Heere, zult U in deze tijd voor Israël het Koninkrijk weer herstellen?”
Het antwoord van Jezus is niet: nee, dat gaat niet gebeuren. Ook niet: nee, dat moet je voortaan geestelijk zien. Ook niet: de Kerk vervangt Israël vanaf nu. Hij zegt: Het komt u niet toe de tijden of gelegenheden te weten die de Vader in Zijn eigen macht gesteld heeft.
Ofwel: nee, dat gaat niet NU gebeuren, maar het is niet nodig dat jullie weten wanneer dat WEL gaat gebeuren.
Er gaat dus nog een moment komen dat het koningschap van Israël/Juda, hersteld wordt. Fysiek is Juda al teruggekeerd naar het land Israël. De geestelijke terugkeer moet nog grotendeels gebeuren. Misschien dat de huidige omstandigheden daarbij zelfs zullen helpen.

God heeft het volk van Juda bijna twee millenia lang bewaard, terwijl het verspreid onder de volken leefde. Er is geen enkel volk op aarde dat zijn identiteit voor zo lang kan behouden. Dat is daarom alleen al een wonder van God.

Nu is het zo dat de duivel in grote lijnen het plan van God kent. Daarom poogde hij Jezus als kind te vermoorden met Herodes als instrument. Zo wil hij Gods plan dwarsbomen. Maar dat was niet gelukt.
De duivel kreeg het voor elkaar dat Jezus Messias vermoord werd. Maar God veranderde het dieptepunt van de mensheid in een overwinning voor iedereen die het wil aanvaarden.
Toen probeerde de duivel de Joodse volgelingen om te brengen door ze te vervolgen. Ook dat lukte niet. Uiteindelijk gebruikte de duivel het Romeinse leger om Jeruzalem met de grond gelijk te maken en alle Joden in de stad en hen die voor het Pascha daar naar toe gekomen waren uit te moorden. Dat was het einde van Israël als natie. Maar de volgelingen van Jezus die naar Hem geluisterd hadden, waren gevlucht uit de stad en ontkomen (Lukas 21).
Toen poogde de duivel deze christenen te vervolgen en uit te roeien, maar ook dat lukte niet.
Deze gang van zaken is beschreven in het beeld van de Vrouw en de Draak in Openbaring 12.

Nadat keizer Constantijn christen werd, stopte de vervolging en ontstond er een ongebreidelde bloeiperiode van het christendom, waarin zij zelfs wereldlijke macht kregen - met alle bijkomende problemen van dien. In Openbaring 20 wordt deze periode ‘de gebondenheid van de duivel’ genoemd.

In 1695 was ‘Palestina’ een leeg land. In Gaza woonden ongeveer 500 mensen, waarvan de helft Joden en de helft christenen. De moslims die in het land woonden waren voornamelijk bedoeïenen. Alleen in Nablus woonden een 120 Moslims, samen met 70 Samaritanen.1

Vanaf 1917 is de terugkeer van Joden naar ‘Palestina’ begonnen. Volgens Openbaring 17 zou er nadat het Romeinse Rijk (het zevenkoppige beest) verdwenen was nog een keer kortstondig (voor een uur) een vergelijkbaar Rijk opstaan. Met het rijk van Hitler en in de Holocaust heeft de duivel wederom gepoogd definitief af te rekenen met het Joodse volk, om zo WEER te proberen Gods plannen te dwarsbomen. Dit versnelde alleen maar het proces van terugkeer naar Israël.

Maar nu moet je niet denken dat de duivel het er bij laat zitten. Hij zal BLIJVEN proberen Israël te vernietigen en de Joden uit te moorden. Het instrument daartoe is nu niet Haman in het Perzische Rijk van Esther, ook niet Titus van het Romeinse Rijk, ook niet Hitler van het zogeheten Derde Rijk. Het zijn de extremistische moslims van Hamas, Hezbollah, Assad, Iran. De retoriek van Erdogan duid erop dat hij er ook graag bij aan wil sluiten. En Putin - via Noord-Korea gesteund door China - spint garen bij zoveel antisemitisme in de wereld en steunt conflicten en terrorisme over de hele wereld, omdat het de benzineprijs hoog houdt en het wapens verkoopt.

Wij zien daarmee voor onze ogen de politieke coalitie steeds verder vorm krijgen die in Ezechiël 38-39 beschreven staat en waar Openbaring 20 naar verwijst.

Wij leven in de tijd waarin de duivel al lang en breed losgelaten is en de voorbereidingen voor de Laatste Oorlog getroffen worden. Hij is de volken aan het verzamelen voor zijn laatste aanval op Christendom zowel als Israël.
Maar (spoiler alert) ook nu zal hij uiteindelijk NIET slagen.

Openbaring 20:9 En zij kwamen op over de breedte van de aarde, en omsingelden de legerplaats van de heiligen en de geliefde stad. Maar er daalde vuur van God neer uit de hemel en dat verslond hen. 10a En de duivel, die hen misleidde, werd in de poel van vuur en zwavel geworpen

Is dit nu al die Laatste Oorlog? Misschien. Als alles nu verder escaleert en elke autocratie op aarde zijn kans schoon ziet...

Of misschien is dit de opmaat naar die laatste oorlog en krijgen we nog een aantal jaren tijd.


1  Zoals beschreven in het boek “Palestina ex Monumentis Veteribus Illustrata”. Zie https://www.reddit.com/r/IsraelPalestine/comments/17jrprf/palestine_described_in_1695_from_the_book/

Aanbevolen post

013 - Als God een koe is...

Stel je eens even voor dat er intelligent leven op Mars ontdekt is. En dat wij en zij graag kennis uit willen wisselen. Voor de goede orde: ...

Populaire posts