woensdag 25 oktober 2023

040 - Wanneer is iets antisemitisme?

We zien een enorme demonstratie van antisemitisme in de wereld naar aanleiding van de slachtpartij van Hamas op 7 oktober.
Je zou kunnen zeggen dat antisemitisme Jodenhaat is, maar haat verkleedt zich in halve waarheden, zodat het net beargumenteerde waarheid lijkt. Antisemitisme begint simpelweg met dat je Joden de schuld geeft van allerlei problemen.

Zoals:

  • De Joden voegen zich niet naar de wetten van de Koning en moeten daarom omgebracht worden (Esther/Haman).
  • De Joden veroorzaken de pest.
  • De Joden bezitten al het geld, winkels, banken, grote bedrijven en pikken zodoende al ons geld.
  • De Joden hebben (heimelijk) alle macht in de wereld en veroorzaken daarmee al onze ellende.

Sinds de Joden een eigen staat Israël hebben, wordt daar vandaag de dag aan toegevoegd: de Joden zijn eigenhandig verantwoordelijk voor alle ellende van de Palestijnen. 

Dit is puur antisemitisme.
Want de Palestijnen zijn zelf OOK verantwoordelijk voor hun ellende. Hamas en Fatah zijn er ook verantwoordelijk voor. Iran ook. De Russen ook. Europa doet ook haar duit in het zakje en de VS ook. Dan zijn er nog Jordanië en Egypte, die er nauwgezet op toezien dat het Palestijnse probleem hen niet in de schoenen geschoven wordt, de grenzen strak dichthouden en er daardoor voor zorgen dat Israël er enkelvoudig mee opgezadeld wordt.

De situatie van de Palestijnen is een collectief probleem van de hele wereld, dat zich met de kwestie bemoeit. Weet ik niet hoeveel subsidies gaan er die kant op en waar wordt het voor gebruikt? Het is een broeinest en kweekvijver voor terrorisme gewordfen. Als het mis gaat en natuurlijk gaat het mis: Israël heeft het gedaan. De Joden hebben het gedaan.

Ja, dit is ongenuanceerd. Want er is bijvoorbeeld Zionisme en Judaïsme. De staat Israël en het grootste deel van de bevolking is socialistisch. Er is een bepaalde groep orthodoxe Joden dat de staat Israël (of laten we zeggen: het Zionisme) niet erkent. Zij staan met Palestijnse vlaggen te zwaaien en verklaren: Judaïsme is niet gelijk aan Zionisme. Dat lijkt charmant. Judaïsme is dan de/een religieuze Joodse tak en Zionisme is de seculiere Joodse staat. Religieuze Joden zeggen dan dus dat de seculiere Joden het probleem zijn. Feitelijk staan ze onder de huidige omstandigheden reclame te maken voor hun eigen ideologie.

Ja, maar Netanyahu is corrupt en er is een zwaar orthodoxe regering nu en de kolonisten en ik heb filmpjes gezien van soldaten die Palestijnen...
Goed, laat me je wat vertellen. Ten eerste: Israël is in tegenstelling tot de omringende Islamitische staten een democratie. De regering KAN weggestemd worden. Er IS een rechtssysteem. Mensen KUNNEN verantwoordelijk gehouden worden. Dit is bijvoorbeeld in Rusland en Iran NIET het geval. In Gaza ook niet. De laatste verkiezingen waren in 2005 en daarbij kwam Hamas aan de macht om die macht nooit meer uit handen te geven.

Ten tweede: ja, er zijn criminele Israëlieten, zoals er in ELK land criminelen zijn. Er zijn ook orthodoxe Joden die op de grond spugen als ze een christelijke processie voorbij zien komen (ik heb de filmpjes gezien). Ik ken een Joodse voorganger van een Messiaanse kerk die vertelt dat zij op zondag regelmatig lastig gevallen worden door bepaalde orthodoxe types, die met steentjes naar hen gooien. Er zijn incompetente en corrupte politici, zoals overal.
Kortom: er is VAN ALLES mis met Israël, zoals dat in ELKE samenleving het geval is. Maar kom niet aanzetten met het idee dat de Joden de oorzaak zijn van al de ellende van de Palestijnen. Sorry, maar dan blaat je maar wat. De ellende van de Palestijnen is veroorzaakt door de GEHELE regio inclusief de internationale bemoeienis van alles en iedereen, dat is dus ook Europa en ook Nederland.

Wij sturen buizen om waterleidingen aan te leggen in Gaza. Hamas graaft ze op en maakt er raketten van (ik heb het filmpje gezien). Wie is daar dan verantwoordelijk voor? Israël? De Joden?

Dus kijk heel erg uit met Israël/de Joden de schuld geven van alle ellende van de Palestijnen. Dat is namelijk hoe antisemitisme begint.

 

donderdag 19 oktober 2023

039 - Wat het NOS journaal en andere MSM je NIET laten zien over Hamas.

Ten eerste kunnen en willen de MSM je niet al te heftige beelden laten zien. Ten tweede proberen ze altijd een balans te houden tussen wat de een zegt en wat de ander zegt. Waarschijnlijk om de gemoederen niet al te veel op te laten lopen. Maar de waarheid blijft dan in het midden hangen en niemand weet wat er echt gebeurd is.

Dus laat me hier vertellen wat ik met eigen ogen gezien heb van filmpjes die Hamas met Gopro’s filmde, van allerlei Israëlische veiligheidscamera’s en van filmpjes die slachtoffers opnamen met hun eigen mobiele telefoons.

AI interpretation of The Scream

  1. Met een schop werd getracht een Thaise werker te onthoofden.
  2. Een Jood die nog leefde werd uit bosjes gesleurd en met het achtereind van een geweer het hoofd ingeslagen
  3. Er werd een granaat in een schuilkelder gegooid. Een jongen rende naar buiten en verschillende Hamas strijders schoten op hem.
  4. Er was een granaat in een bunkertje van zo’n 4 bij 5 gegooid, waar zo’n twintig jongeren dicht opeengepakt schuilden. Bij één jongen was het onderbeen eraf gerukt en er waren allerlei gewonden, die kermden. De intense verschrikking was van het gezicht van de filmer te lezen.
  5. Een vrouw werd uit de auto gesleurd in Gaza met bloed achterin haar broek kennelijk als gevolg van de gewelddadige verkrachting die zij had ondergaan.
  6. Een tiener werd in brand gestoken terwijl er vermakelijk naar gekeken werd hoe zij bezweek.
  7. Een kind werd onthoofd achterin een pickup-truck.
  8. Verkoolde baby-lijkjes die dus levend verbrand moeten zijn.
  9. Hele verkoolde families.
  10. Een familie die gegijzeld werd, waarvan de vader in zijn been geschoten was.
  11. Een wanhopige familie met twee kinderen werd ter vermaak gefilmd, terwijl zojuist hun oudste dochter voor hun ogen was omgebracht.
  12. Een paar vrouwelijke soldaten die zich onder een tafel schuilhielden, werden point-blank geëxecuteerd, waarbij je hen kon horen kermen.

Een journaliste vertelde het verhaal van een opengesneden zwangere vrouw, waarvan de navelstreng nog intact was, de baby doodgestoken was en de vrouw door het hoofd geschoten. De soldaat die het ontdekt had vroeg zich af wat er het eerst gebeurd was. 

Nu recentelijk is er een nieuwe video opgedoken van een gedode Hamas-filmer die de bovenstaande video’s 10 en 11 met elkaar verbindt. Tegen de jongen van de familie in video 10 werd gezegd: kom mee, het is in orde, ik zal je niet doodschieten. En zo werd hij meegenomen en moest hij naar het huis van anderen gaan, om tegen hen in het Hebreeuws te roepen dat ze tevoorschijn moesten komen. Het bleek om de familie van video 11 te gaan en hun oudste dochter van 18 jaar werd in ieders bijzijn doodgeschoten.
Stel je het trauma nu eens voor van de Joodse jongen die onder dwang Hamas naar deze familie geleid heeft.

De wreedheid van Hamas overtreft zowel die van de Russen als die van ISIS. Het grote verschil met de Russen is dat de Russen probeerden hun daden heimelijk te doen en te verbergen. Hamas WIL dat wij zien wat zij Joden aandoen. Hamas WIL dat Joden en wij allemaal getraumatiseerd worden van de beelden. Ze zijn er trots op.
Het verschil met ISIS is minder groot. ISIS onthoofde ook en pleegde massamoorden. Dit komt uit dezelfde koker, maar Hamas is wel de overtreffende trap ervan.

Wat ik ook gezien heb is dat gewone Gazanen op brommers en fietsen achter de strijders aankwamen om de uitgemoorde dorpen te plunderen. Veiligheidscamera’s laten het zien.
Gazanen staan te juichen bij de ontvoerde Joden en ze spugen op de lijken achterin de achterbak. Palestijnen in Gaza, de Westbank en over de hele wereld kunnen het maar niet over hun lippen krijgen om de wandaden te veroordelen. Als je bij dit soort beelden juicht, dan ben je van hetzelfde kwaadaardige geslacht. Als je het ontkent, dan ben je van dezelfde orde als holocaust-ontkenners.
Elke pro-Palestijnse demonstratie na dit soort taferelen is puur anti-Semitisme.
De Joden worden al alle eeuwen onderdrukt, overvallen, vervolgd en uitgemoord met als top de Holocaust. Rechtvaardigt dat, dat ze dan Duitse dorpen overvallen, Duitse vrouwen verkrachten, Duitse baby’s in brand steken, granaten gooien in een bunkertje met wanhopige Duitse festival-gangers? En al het soort horrors dat Hamas bedijft? Nee, natuurlijk niet. En daarom moeten ook Palestijnen en pro-Palestijnen zich zo ver als maar mogelijk is, distantiëren van dit soort praktijken. 

Als Nederland tot dit soort praktijken zou vervallen, dan zou ik me schamen om Nederlander genoemd te worden. Ik zou openlijk mijn paspoort verbranden en verklaren dat ik voortaan statenloos ben.

En als je een ‘goede Palestijn’ bent, dan zou je dat dus ook moeten doen.

dinsdag 10 oktober 2023

038 - Wie bloed vergiet moet vertrekken

Toen Kaïn zijn broer vermoordde, zei God het volgende tegen hem:

Genesis 4:10b Er is een stem van het bloed van uw broer, dat van de aardbodem tot Mij roept.
11 Nu dan, u bent vervloekt, weg van de aardbodem, die zijn mond heeft opengedaan om het bloed van uw broer uit uw hand op te nemen.
12 Als u de aardbodem bewerkt, zal die u zijn volle opbrengst niet meer geven; u zult dolend en dwalend over de aarde gaan

Ofwel: wie bloed vergiet op de aarde, mag niet langer op dat stuk aarde blijven. Dat had gevolgen voor Kaïn, maar ook voor zijn vrouw, kinderen en hele nageslacht. Het is daar overigens niet mee goedgekomen. Wan ten tijde van Noach legden ze allemaal het loodje, omdat zij de toenmalige wereld ondergedompeld hadden in geweld. Met Lamech als toppunt, die een jongen de doodstraf gaf, als die hem zelfs maar een striem veroorzaakte (Genesis 4:23).

Na die zondvloed geeft God de zogeheten Noachitische wet.

Genesis 9:5 Voorzeker, Ik zal vergelding eisen voor uw bloed, voor uw levens. Van de hand van alle dieren zal Ik vergelding eisen; ook van de hand van de mens, van de hand van ieders broeder, zal Ik vergelding eisen voor het leven van de mens.
6 Vergiet iemand het bloed van de mens,
door de mens zal diens bloed vergoten worden;
want naar het beeld van God
heeft Hij de mens gemaakt.

Een dier doden is één ding, maar een mens doden is een ander ding, omdat de mens naar Gods beeld gemaakt is. Het experiment om de moord van Kaïn niet te bestraffen was overduidelijk mislukt. En dus stelt God nu dat wanneer iemand een mens vermoord, diegene gedood moet worden. De mens krijgt zelf de verantwoordelijkheid om dat uit te voeren. God eist dat van ons. Er zal dus zoiets als rechtspraak moeten zijn.

En dus, het bloedvergieten dat tienstammen-Israël deed, maakte dat zij permanent verdreven werden uit het land door Assyrië. Toen het met Juda dezelfde kant opging werden zij tijdelijk verdreven door Babylonië. Maar toen Juda het bloed van hun eigen Messias vergoot, werd het door de Romeinen verdreven uit het land, om pas na 1878 jaar weer een eigen staat te mogen hebben.

Als we ditzelfde principe vertalen naar hier en nu, dan ben ik van mening dat wanneer een land een ander land binnenvalt met executies, verkrachtingen en gruwelijkheden, het binnengevallen land zich uiteraard mag verdedigen, maar ook dat het aanvallende land het recht verspeelt op zijn eigen land. Het vergoten bloed maakt dat het verdreven moet worden van dat stuk aarde. Als België ons aanvalt, verover België dan maar, om de aanvallen vandaar uit te stoppen. 

Rusland valt Tsjetsjenië, Georgië en de Oekraïne binnen en annexeert (stukken) land. We hebben gezien hoe ze daarbij te werk gaan. Daarmee verliest het Kremlin het recht op hun land. Wat mij betreft mag Rusland opgedeeld worden in kleinere staten en de Oekraïne mag zich een deel toe-eigenen als compensatie. Het zal er wel nooit van komen, maar toch is dat wat ik er van vind.

Gaza/Hamas valt met de grootst mogelijke wreedheid Israël aan. Ik ben inmiddels behoorlijk gewend aan de gruwelijke beelden die uit de Oekraïne komen (zoals een ambulancemedewerker ‘gewend’ is aan verkeersslachtoffers), omdat drones filmen wat er gebeurt met de soldaten op wie zij granaten laten vallen.
De beelden van Hamas overtreffen dit alles. U heeft de filmpjes waarschijnlijk niet gezien. Ik wel. Een jonge vrouw die in brand gestoken werd en wanhopig probeerde het te doven, tot ze uiteindelijk in elkaar zakte. Een (gelukkig) geblurred filmpje van de onthoofding van een kind. Ik moest het afbreken en kon niet aanzien. Dit waren geen uitzonderingen, maar massaal toegepaste methodes.

De burgers in Gaza zijn ook slachtoffer, word er onmiddellijk geroepen. Nou, ik zie de burgers in Gaza juichen als er gegijzelden of lijken rondgereden worden door de straat. En Palestijnen over de hele wereld demonstreren in support voor de Gazanen. Gaza heeft door op deze manier bloed te vergieten haar rechten verspeeld. Laten de twee miljoen inwoners maar vluchten naar Egypte en dan mogen ze in tenten van het Rode Kruis daar in een vluchtelingenkamp wonen in de Sinaï-woestijn, zoals Turkije en Jordanië Syriërs op heeft moeten vangen. Dan mag de internationale gemeenschap die zo goed weet hoe het moet met de Palestijnen daar voor hen zorgen. Of laat ze maar naar Europa komen dan, zoals we met de Oekraïners en de Syriërs gedaan hebben? Of willen we ze toch maar liever in de regio houden en blijven we Israël opzadelen met het probleem? 

Israël mag van mij de Gazastrook inlijven. De goedwillende Gazanen mogen in Egypte werk gaan zoeken. En misschien kunnen ze ooit zelfs eens terugkeren om in vrede te wonen tussen de Joden die zich gevestigd hebben in de Gazastrook en de streek tot bloei hebben gebracht.

Want het is uiteindelijk heel simpel: vergiet je bloed? Dan verspeel je je recht op het land, hoe zuur dat ook is voor alle ‘onschuldige’ betrokkenen.

woensdag 4 oktober 2023

037 - Wat is de zin van het leven?

Mijn 90-jarige moeder heeft een progressieve zenuwziekte - neuropathie geheten - die in de afgelopen jaren van haar benen steeds verder omhoog getrokken is. Daardoor voelt ze steeds minder in haar lichaam en wordt ze langzaam steeds minder mobiel. Op dit moment kan ze nog net van bed met de rolstoel naar de huiskamer gebracht worden door mijn vader, om de rest van de dag half liggend en zittend in haar comfortabele stoel door te brengen. Het is best lastig om je moeder zo al worstelend met haar haar situatie steeds verder achteruit te zien gaan.
En dus gaan de gesprekken in de familie, zowel met kinderen als kleinkinderen over de dood, haar bestemming bij God en de zin van de dood en het leven.

De wereld zegt: het leven heeft geen zin, je moet er zelf iets van maken.
Daar zit natuurlijk wel enige waarheid in. Je kan niet met je handen over elkaar gaan zitten afwachten tot er iets voor je komt of dat God iets naar je toebrengt.

Toen ik jong was, was het antwoord op deze vraag eenvoudig: de zin van het leven is om God te dienen. Gaandeweg veranderde dat meer naar: je moet die persoon worden, zoals God je eigenlijk bedoelt heeft. Maar daar zit in opgesloten dat er een soort definitieve versie van jou bestaat, een blauwdruk zeg maar, de ideale perfecte jij, waar je naar toe moet werken of groeien. Echter, terwijl ik dat zeg, begrijpen we ook meteen dat wij dat nooit zullen bereiken hier. En dat het streven daarnaar een frustrerende bezigheid kan zijn.
En dan blijft dus toch de vraag, wat is de zin ervan?

Nog een voorbeeld. Je stapt in het huwelijk en je weet totaal niet waar je aan begint. Je moet het samen maar allemaal uitvinden.
Of je krijgt kinderen en je weet totaal niet waar je aan begint. Je moet al struikelend en weer opstaand uitvinden hoe je het moet doen. Ben je er uiteindelijk achter dan komt er een nieuwe fase met nieuwe uitdagingen. Pas als het achter de rug is, weet je hoe het moet. Maar wat moet je met al de ervaring en kennis die je opgedaan hebt? Je gaat het leven niet nog een keer overdoen. En uiteindelijk ga je dood en neem je dat alles mee je graf in. Waarom? Wat is de zin daarvan?

Zou je dingen anders doen, als je het over kon doen? De vraag daarbij is of je de kennis van nu dan mee mag nemen of niet. Als ik alles over mocht doen en ik was net zo groen, onwetend en onervaren als ik toen was, wat zou ik dan anders moeten doen? Ik zou waarschijnlijk dezelfde keuzes en dezelfde fouten maken. Maar MET de kennis van nu, als ik bepaalde zaken over zou mogen doen, dan zou ik sommige dingen heel anders aanpakken natuurlijk. Maar ik kan het niet overdoen. Dus wat heb ik dan aan al die kennis van nu?
Aan de andere kant is het ook zo, dat ik met die kennis van nu, me niet meer zo gauw als een jonge hond in een avontuur zou storten met behoorlijke risico’s en waarvan het eindresultaat op geen enkele wijze zelfs maar vermoed kan worden. Er zit dus ook wel een bepaalde charme in jeugdig enthousiasme natuurlijk. 

Ja, één van de dingen die je met je kennis en ervaring doet, is het doorgeven aan anderen. Ik vind het geweldig om met mijn kinderen over het opvoeden van hun kinderen te praten. En samen te zoeken naar wat goed is voor hen. Maar uiteindelijk is dat ook maar heel beperkt. Toen er kleinkinderen kwamen, verbaasde ik me erover hoeveel honderden kleine dingetjes er in me zaten die ik geleerd had tijdens de opvoeding van mijn eigen kinderen en die ik nu weer als vanzelf toe kon passen bij de kleinkinderen. Waar ik soms wel eens een column over schrijf :-).

Maar dit alles is juist het hele punt. God wil dat we leren. Het gaat er niet om, dat we een perfect leven leiden. Het gaat er zelfs niet om dat we zo min mogelijk gezondigd hebben. Het is één ding om te zondigen - daar is vergeving voor mogelijk - maar het is iets heel anders om niet van je fouten te leren. God wil dat we van ons falen leren. Die kennis en ervaring, die je mee het graf inneemt... DAT is nu juist het punt. Dat ben jij. Zo ben je gevormd. Daarmee ga je de eeuwigheid in. Dat neem je mee. Het gaat niet verloren. Dat is jouw bijdrage. Dat is wat je hier hebt kunnen leren en wat je niet meer afgenomen kan worden. Dat is wat God gaat gebruiken op de Nieuwe Aarde als Jezus teruggekomen is. Hoe? Dat zal wel blijken. Maar op de Middelbare School leer je dingen die je ergens anders en tijdens andere fases in je leven niet leert. Als je de Middelbare School overslaat, dan heb je minder mogelijkheden daarna. Dit leven is onze Middelbare School. Wij worden gevormd voor de eeuwigheid. Er is geen alternatief voor. We moeten hier doorheen. En alles wat je nu leert, zal God later weer gaan gebruiken. Het gaat niet verloren als je doodgaat. Je neemt het mee. 

En een zeer wezenlijk onderdeel daarvan is niet zozeer dat we de volmaakte mensen worden die God altijd al wilde dat we zouden zijn, maar dat we juist leren om van onvolmaakte mensen te houden. Inclusief onszelf.

Zo, dat moest ik even kwijt.

Aanbevolen post

013 - Als God een koe is...

Stel je eens even voor dat er intelligent leven op Mars ontdekt is. En dat wij en zij graag kennis uit willen wisselen. Voor de goede orde: ...

Populaire posts