woensdag 13 september 2023

035 - Waarom Blijven Hangen in de Poort van Vergeving?

God heeft een Stad voor ons gemaakt, het Nieuwe of Hemelse Jeruzalem. Buiten de stad zijn de zondaars. Binnen de stad zijn de heiligen. Als je naar binnen wilt, dan moet je door de poort van de vergeving gaan, anders kom je er niet in. Eenmaal binnen kan je niet doorgaan met zondigen, anders wordt je weer buitengesloten.
Als je nog niet geregistreerd staat als burger van het Koninkrijk van de Stad, moet je direct nadat je door die poort van vergeving gekomen bent, je melden in Opvanghuis Ter Apel, dat direct achter de poort gebouwd is. Daar krijg je een interview, kan je vragen stellen en worden er vragen aan jou gesteld, je krijgt video’s te zien over de normen en waarden van de Stad, waar je je aan moet houden als je binnen bent, enzovoorts. Dit gaat over de babymelk van bekering, je afkeren van de zonden, de vergeving van zonden, genade, gedoopt worden en sterven met Christus, de opstanding van de doden en eeuwig oordeel (zie Hebreeën 6:1-2).
Als je daarmee in kan stemmen, krijg je een voorlopige verblijfsvergunning, die je echter wel kwijtraakt als je besluit om toch weer terug te keren naar de zonde buiten de stad. Deze is echter een onderpand en zal omgezet worden naar een permanent paspoort als de Grondlegger terugkomt en de Stad ook volledig op aarde zal vestigen en niet alleen in de hemel.

AI-verbeelding van de poort van vergeving van het hemelse Jerusalem

In de stad loopt een rivier van levend water, dat is de heilige Geest die je dorst lest en die de Trooster genoemd wordt, omdat hij je ziel troost. Daar groeien bomen, wiens vruchten genezing geven. Dus ja, er is genezing te vinden van de wonden die je opgelopen hebt buiten de Stad. In de Stad wordt je beschermd tegen de zondaars die buiten zijn, omdat God een vesting is tegen onze vijanden en demonen. In de Stad is een groot restaurant waar continu het bruiloftsmaal van de Heer gegeven wordt. Daar is een grote tafel, waar iedereen aan mag schuiven, waar al Gods goede gaven in overvloed te krijgen zijn. Arme sloebers en magere scharminkels die door de poort van de vergeving binnengekomen zijn, mogen hier aanschuiven en zich te goed doen. Ze mogen er net zolang blijven tot ze weer aangedikt en fit zijn.

Eenmaal binnen is het de bedoeling dat je een inburgeringscursus doet en de taal van de liefde en de Geest leert spreken en begrijpen. Je zult naar de Basisschool van de Heiliging moeten, waar je leert hoe je een nieuw mens kunt worden die de oude mens met zijn zonden afgelegd heeft.
En ja, dan kan je bijvoorbeeld ook lessen volgen in de Sportschool van Paulus. Daar leer je om de wapenrusting van het geloof aan te doen die je zal beschermen tegen aanvallen en je leert er het zwaard van het Woord te hanteren. Als je dan weer eens buiten de stad moet zijn - om bijvoorbeeld andere zondaars uit te nodigen - dan ben je bestand tegen aanvallen of zelfs hinderlagen(!) waar je in terecht kunt komen.
Maria, de zus van Lazarus, geeft een Cursus Lessen in Geloof. Als je die gevolgd hebt, mag je ook de klas van Martha doen in het zorgen voor andere mensen.
Er is een Berea-cursus schatgraven, waar je leert om verbanden te zien in Gods Woord en daarmee zaken naar boven te halen, waar de oppervlakkige passant geen flauw idee van heeft. Er is een Museum van de Theologie, waar deze schatten tentoongesteld worden. De ‘drie-eenheid’ is bijvoorbeeld zo’n schat, of wat dacht je van zoiets eenvoudigs als de Openbare Geloofsbelijdenis? Maar ‘Met Christus begraven en opgestaan’ is er ook te zien daar en ‘Leven door de Geest’ heeft ook een compleet eigen sectie. In een apart gebouw staan alle beelden opgesteld van het Eerste Testament die een voorafschaduwing zijn van de Messias. Aan de tentoonstelling over Openbaring wordt echter nog steeds gewerkt, maar allerlei voorstellen liggen al wel ter inzage (waarvan sommige beter zijn dan anderen, dat moet gezegd worden). 

Maar waarom blijven sommige mensen toch steeds maar hangen bij de Poort van de Vergeving? Waarom komen zij nooit verder dan dat? Waarom kunnen zij keer op keer en alleen maar praten over genade en vergeving? Leven ze nog buiten de Stad dan, om telkens even vergeving te ontvangen bij de Poort en dan weer terug te gaan naar hun oude huis? Of hebben zij van de Poort hun woning gemaakt soms?
Zij zien niet dat de stad nog zoveel meer te bieden heeft, als je eenmaal vergeven bent. Er ligt een heel nieuw leven voor je om te ontdekken en je mag je eigen woning betrekken, inrichten, uitbouwen, op onderzoek uitgaan, je inzetten enzovoorts enzovoorts.

Jazeker, vergeving is super- superbelangrijk. Zonder dat kom je de stad niet eens in. Maar het is geen eindstation. Het is slechts babymelk, het begin van alles wat God te bieden heeft. Wanneer worden wij nu eindelijk eens volwassen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aanbevolen post

013 - Als God een koe is...

Stel je eens even voor dat er intelligent leven op Mars ontdekt is. En dat wij en zij graag kennis uit willen wisselen. Voor de goede orde: ...

Populaire posts