vrijdag 19 april 2024

056 - Hoe staat het met WWIII?

Op 13 november 2023 schreef ik dat WWIII inmiddels begonnen was. De democratieën van deze wereld zijn in oorlog met de autocratieën, maar vanwege de enorme verwevenheid van de huidige wereld en de enorme (handels)belangen wordt deze oorlog vooralsnog niet openlijk uitgevochten, maar door proxies uitgevoerd.
Sinds die datum hebben de Houthi’s Israël de oorlog verklaard, hebben zij drie onderzeese datakabels doorgesneden die het Westen verbinden met Azië1 en allerlei schepen gekaapt om zo de internationale handel te dwarsbomen. Er worden voortdurend allerlei Amerikaanse basissen in het Miden-Oosten bestookt.2 

Nu op 14 april viel Iran, samen met haar proxies in Syrië, Libanon, Irak en Jemen Israël aan. Vanuit Iran werden zo’n honderd langeafstandsraketten afgevuurd. Vanuit de andere landen werden drones en raketten afgevuurd. Met dan 300 in totaal.

Israël, the VS, Engeland, Jordanië en Saoedi-Arabië haalden 99% uit de lucht. Een groot deel werd onderschept door F15, F16 en F35 straaljagers. Degenen die het Israëlische luchtruim bereikten, werden onder andere door Hetz 2 en 3 systemen neergehaald. Er werd daardoor gelukkig minimale schade aangericht wat een wonder op zich is. 


Het is voor het eerst in de geschiedenis dat Iran openlijk Israël aangevallen heeft. De directe aanleiding zou de aanval van Israël op een Iraanse ambassade in Damascus zijn. Maar dat betrof echter een gebouw NAAST de ambassade, dat in gebruik was als hoofdkwartier van de IRGC (Iranian Revolutionary Guard Corps). Verschillende hoge pieten zijn daarbij omgekomen, waaronder bijvoorbeeld een verbindingsofficier voor Hezbolla. Het was daarom duidelijk een militair doel.

Even ter herinnering - want met de hoeveelheid en snelheid van informatie tegenwoordig worden we vergeetachtig - de aanval van proxy Hamas op Israël op 7 Oktober gebeurde omdat Iran de vredesovereenkomst tussen Saoedi-Arabië wilde dwarsbomen.
Verder komen er berichten binnen dat inmiddels een vijftigtal festivalgangers die die aanval overleefd hebben zelfmoord gepleegd hebben, omdat ze niet kunnen leven met het trauma.3

Het mag duidelijk zijn dat de aanval van Iran een nieuwe escalatie is. Biden probeert bij alle macht om Israël te bewegen niet te reageren om te voorkomen dat het nog verder uit de hand loopt. Het argument dat daarvoor gebruikt wordt, is dat er weinig schade toegebracht is. Maar dat is net zoiets als een pyromaan vrijuit laten gaan, omdat jij toevallig aanwezig was toen hij een molotovcocktail bij je naar binnen gooide en je het vuur snel met een emmer water kon doven.
Uiteraard zit niemand te wachten op een nog veel groter conflict, maar als je stilletjes af gaat zitten wachten dan WEET je gewoon dat de pyromaan weer een keer gaat toeslaan. En hij zal daarbij van zijn eerdere falen geleerd hebben, om het deze keer anders en beter aan te pakken. 

Daar komt bij dat het Iraanse volk ongelooflijk pro-Israël en anti-regime is. Zo schreef Movina Rostami, een Iraanse volleybalster: als Iraanse ben ik echt beschaamd over de aanval van het regime op Israël, maar je moet weten dat het Iraanse volk van Israël houdt en de Islaamse Republiek haat. Daarop werd zij de volgende ochtend gearresteerd en niemand weet waar ze nu is en hoe het met haar gaat.

De relatie tussen Israël en Rusland komt ook steeds meer onder druk. Israël neemt het Rusland kwalijk dat zij openlijk voor Hamas kiest. Een Israëlische politicus waarschuwde Rusland in Oktober al dat als Israël klaar is met Hamas en Hezbollah, zij Oekraïne zal helpen om de oorlog tegen Rusland te winnen.4 
Ondertussen bereid Frankrijk zich voor op een openlijke oorlog met Rusland.5

Op 14 April - met het onderscheppen van 99% van de honderden raketten die op Israël afgevuurd werden - hebben we gezien dat Israël inderdaad heeft wat Oekraïne nodig heeft.
Wat zou kunnen gebeuren, is dat Israël Iraanse drone-fabrieken gaat platleggen. Dan vangen ze twee vliegen in één klap: ze voorkomen nieuwe aanvallen, maar ze helpen ook Oekraíne, omdat Iran Shahed-drones aan Rusland levert en Oekraïne daar momenteel grote problemen mee heeft.

 

En wat denk je wat Rusland gaat doen als zij door Israël gaan verliezen in Oekraïne?

 




1  https://apnews.com/article/red-sea-undersea-cables-yemen-houthi-rebels-attacks-b53051f61a41bd6b357860bbf0b0860a
2  https://en.wikipedia.org/wiki/Attacks_on_U.S._bases_in_Iraq,_Jordan,_and_Syria_(2023%E2%80%932024)
3  https://www.i24news.tv/en/news/israel-at-war/survivor-testimonies/artc-oct-7-festival-massacre-survivor-reveals-about-50-survivors-later-committed-suicide
4  https://www.newsweek.com/israeli-official-issues-warning-putin-russian-state-tv-1836164
5  https://www.politico.eu/article/french-rear-admiral-jacques-mallard-france-navy-prepares-high-intensity-warfare/

woensdag 3 april 2024

055 - Qumran zou ook wel eens de locatie van de ark van het verbond kunnen zijn.

Met Pasen bekeek ik een documentaire over Jezus op History-channel. Dit uit nieuwsgierigheid naar met wat voor mengelmoes van waarheid en onzin ze deze keer zouden komen. Het was verrassend weinig aanstootgevend eigenlijk en er kwam zelfs een kwestie aan de orde die ik bijzonder interessant vond. Namelijk die van Jim Barfield en het Copperscroll-project1.

Mijn interesse in de Ark van het Verbond was gewekt bij mijn onderzoek naar Openbaring. In 11:19 staat dat de ark van Zijn verbond zichtbaar werd, terwijl in Jeremia 3:16 staat hij zal verdwijnen en inmiddels ook verdwenen is. De vraag bij mij was daarom: zal hij dan ooit nog eens een keer weer ontdekt worden?

Nu zijn daar tal van speculaties over uiteraard. De Ethiopische kerk meent de ark onder haar hoede te hebben, maar pas ergens vanaf de elfde eeuw. Dat is wel een beetje laat.

Ron Wyatt beweerde dat hij de ark gezien heeft ergens onder de huidige graftuin in Jeruzalem, maar heeft nooit ook maar een enkel bewijs weten te produceren voor zijn buitensporige beweringen.
In de serie The Curse of Oak Island zijn ze al jaren op zoek naar een schat in de bodem daar. Ze hebben verbanden gevonden met de Tempeliers en vermoeden dat die de ark en andere schatten daar misschien verborgen hebben toen ze verboden en vervolgd werden in Europa.
Er is een Joodse organisatie die op basis van verklaringen in oude Joodse geschriften meent dat ergens onder de tempelberg, in kerkers door Salomo gemaakt, de ark verborgen ligt. Er is een dichtgemetselde doorgang gevonden. Een poging om te kijken wat erachter ligt heeft zoveel politieke beroering gegeven, dat die gestaakt is. Het ligt nogal gevoelig daar.

Maar wat ik bij mijn onderzoek gemist heb, was het verhaal van Jim Barfield. Er is bij de vondst van de Dode Zee-rollen een setje koperen platen gevonden - met de bedoeling dat die dus nooit verloren zouden gaan. Deze is door een vijftal mensen ingegraveerd, die ieder allerlei locaties aangeven van schatten en zaken die verborgen zijn. Waaronder enorme hoeveelheden goud, zilver en ook ‘de kostbaarheden van de tempel’. Dit is algemeen bekend, maar de grote vraag is waar deze gezocht moeten worden. Een van de namen op die koperen scroll is die van de profeet Zacharia, die betrokken was bij de bouw van de tweede tempel. Het zal toch niet?

En toen was er de voormalige brandweerman en prive-detective Jim Barfield die dacht: laat ik nu eens met mijn kennis en ervaring me op deze beschrijvingen werpen om uit te vogelen waar dit op slaat. Een voor de hand liggende overweging was: het is in Qumran gevonden, dus zou ik deze plekken in Qumran zelf kunnen identificeren?

Zo gezegd zo gedaan en welja hoor, hij was in staat om allerlei in Qumran te vinde, die met de beschrijvingen overeen kwamen. Sterker nog: een heel aantal lagen op een rechte lijn, die allemaal richting een rotspartij wezen. Daar was een afgesloten grot, die overeenkwam met de beschrijving van de locatie van de tempelschatten. Ze hebben een monster genomen van het materiaal bij de ingang en dat laten onderzoeken. De conclusie was dat dit cement uit de oudheid was. Met andere woorden: dit is een dichtgemetselde grot. Wat zit daar dan achter?

Jim Barfield heeft toestemming gevraagd om daar te graven, maar dat is allemaal moeilijk, moeilijk, moeilijk. Hij is er nog wel een keer daar geweest met een metaaldetector. Op de locaties die hij uitgezocht had, sloegen de meters op tilt. Het is dus zeker dat er kostbare zaken begraven liggen. Het moet alleen nog opgegraven worden.

Probleem is echter dat Qumran in de West-bank ligt. En als de gegevens kloppen, dan zou er op één van die locaties alleen al voor 2 miljard aan goud liggen, los van de historische waarde. Als dit gevonden wordt, gaan de Palestijnen dit dan claimen? Of zelfs Jordanië? Als de ark of wat voor andere voorwerpen uit de tempel of die periode ook maar, dan is dat een enorme bevestiging voor de waarheid van de Bijbel en voor de geschiedenis van het Joodse volk. Er zijn ook in Israël en ook onder archeologen krachten aan het werk die daar helemaal geen behoefte aan hebben. Er is in vele jaren dus nog nooit iemand geweest die een kijkje is gaan nemen!

Op dit moment is Israël samen met de VS in een dikke oorlog verwikkeld met Hamas, Hezbollah, de Houthi’s, Iran. Ze gaan nu geen opgravingen doen daar. Maar er komt vast een tijd dat daar wel gekeken gaat worden en de wereld zou dan wel eens (on)aangenaam verrast kunnen worden, afhankelijk van wat je gelooft.

 

Ja, dat moest ik dus even kwijt.




1  https://copperscrollproject.com/

Aanbevolen post

013 - Als God een koe is...

Stel je eens even voor dat er intelligent leven op Mars ontdekt is. En dat wij en zij graag kennis uit willen wisselen. Voor de goede orde: ...

Populaire posts