dinsdag 19 december 2023

045 - Over Racisme, Verdorven Culturen en Palestijnen.

De Nederlandse cultuur bestaat uit tulpen, kaas en molens. Als je dat de gemiddelde toerist vraagt tenminste. Maar dat is de buitenkant. Aan de binnenkant kennen we het ‘poldermodel’, dat is het eindeloos compromissen maken om tot een werkbare situatie te komen. Ik krijg nogal eens buitenlandse studenten en expats over de vloer en een ding dat bijzonder opvallend is van Nederlanders is hun openheid of recht-voor-hun-raapheid. Nederlanders schromen niet om recht in je gezicht te zeggen waar het op staat. Dat is even wennen, maar uiteindelijk wordt het enorm gewaardeerd. Want ZIJ komen vaak uit een cultuur waar allerlei subtiele beleefdheden gehanteerd worden in een omhaal van woorden, wat je maar laat raden naar de werkelijke bedoelingen van de ander. De Nederlandse directheid is enerzijds confronterend, maar anderzijds een verademing, want je weet onmiddellijk waar je aan toe bent. Dat is één van de redenen waarom Nederlanders goed zijn in internationale handel: je weet wat je aan ze hebt.

Tot zover niets geks. Maar laten we de intensiteit eens wat opschroeven. Ik kende een Arabische jongeman die met een Nederlandse vrouw getrouwd was, die zei: “het Arabisch is een taal waar eigenlijk alles een dubbele bodem heeft, je kan letterlijk dit zeggen, maar precies het tegenovergestelde bedoelen”.
Euh, wat? Dat is HEEL ERG moeilijk te begrijpen voor ons recht-voor-zijn-raap-Nederlanders. Ja, we weten wel wat sarcasme is. Bijvoorbeeld: het weer in Nederland is altijd fantastisch. Ok, dat is zodanig overdreven dat je weet dat het tegenovergestelde bedoeld moet zijn. Maar dat het Arabisch als taal zo’n soort inherente dubbele ondertoon heeft??? Tjoe, daar kunnen wij niet bij.
Ik kan dit nu redelijk ongestraft opschrijven, omdat deze Arabische jongen dat zelf zei. Als IK het echter zou beweren, dan komen we in onze voor racisme en discriminatie overgevoelig geworden en doorgeslagen samenleving al in gevaarlijker water.

What culture do you prefer?

Ik ben verschillende malen in Afrika geweest om aan elearning projecten te werken, met name in Uganda. In Afrika werkt alles hiërarchisch. Niemand doet iets totdat de baas er opdracht toe geeft. Wij waren op een afdeling radiologie van een ziekenhuis om te kijken hoe de geïnstalleerde echo-apparatuur daar functioneerde. Iedereen liep daar als een kip zonder kop rond. Dan maar eens op zoek naar het afdelingshoofd. Niemand wist waar die was, hij was al een paar dagen weg, niemand wist voor hoe lang hij weg zou blijven, niemand wist wat hij moest doen. En als afdelingshoofd was hij ook aan niemand van zijn ondergeschikten verantwoording schuldig, dus zij konden er verder ook niets over zeggen. Wij kwamen later tot de ontdekking dat dit afdelingshoofd precies bij ONS de cursus van een week volgde.

Toen er een voorstel gedaan werd WIE van de gegadigden naar Nederland zou mogen komen voor een stukje training hier, zeiden sommigen ondergeschikten dat dat de baas zou moeten zijn. Als de baas namelijk geen verstand van zaken heeft, wie dan wel? Hij moet per slot van rekening de beslissingen nemen. Dat een manager iemand in kan schakelen die veel meer verstand van zaken heeft op een bepaald deelgebied dan hij, was hen niet alleen vreemd, maar ook niet aan het verstand te brengen. Verschillen in cultuur doorbreek je niet zomaar.
Door deze hiërarchische structuur die in ALLES in de samenleving daar is ingeweven, hebben de mensen daar een erg fatalistische houding en weinig persoonlijke ambitie. In plaats van de koe bij de horens te pakken, als er dingen misgaan, zeggen ze: that was unfortunate.

Misschien vind je dat dat nog wel meevalt? Goed, dan zullen we nu de deuren intrappen.
De Inca’s waren een verdorven cultuur met hun mensenoffers. Maar niet alle Inca’s waren zo slecht natuurlijk.
De Nazi’s waren een verdorven cultuur met hun op industriële schaal ombrengen van Joden en minderheden. Dat betekent niet dat alle Duitsers slecht waren.
ISIS is een verdorven Islamitische cultuur. Dat betekent niet dat alle moslims zulk soort barbaren zijn.
De Kanaänieten waren een verdorven cultuur met hun afgoderij en kindoffers. Maar de Gibeonieten zijn uiteindelijk zelfs geïntegreerd in Israël1.

En zo hebben de Palestijnen een verdorven doodscultuur. Op de kleuterschool voeren kinderen al stukjes voor de ouders op, met geweertjes roepend dat ze Joden zullen neerschieten. Het hoogste doel van een Palestijn is om te sterven als martelaar al Joden dodend.
Yahya Sinwar, de Palestijn die de slachting van 7 Oktober organiseerde, had een levensreddende hersenoperatie ondergaan in Israël2, hij had zijn leven dus te danken aan Joden. En dit was zijn payback-time?
Een Palestijnse moeder had een zoontje wiens orgaantransplantatie betaald werd door een Joodse soldaat als teken van goede wil en vrede. Toch verklaarde ze dat ze zou willen dat hij later als martelaar zou sterven om Jeruzalem te bevrijden3 in plaats van in vrede samen te leven. ???
Driekwart van de Palestijnen steunt de aanslag van 7 Oktober4. Ze stonden te juichen en te spugen toen de Joodse lijken binnengereden werden5.
Of kijk anders in ieder geval deze video eens over de kind-martelaar-cultus van de Palestijnen6. Of deze7.

Hamas staat niet IN CONTRAST tot de gewone, vredelevende Palestijnse burger. HAMAS IS wat de Palestijnse cultuur VOORTBRENGT. HAMAS IS de Palestijnse cultuur. Als er met HAMAS afgerekend is, zal de Palestijnse cultuur iets anders vergelijkbaars voortbrengen. Ik zeg niet dat je alle Palestijnen om moet brengen want niet alle Palestijnen zijn slecht, maar deze Palestijnse doodscultuur moet weldegelijk omgebracht worden, want hij is in en in verdorven en maakt Gaza en de Westbank een broedplaats voor psychopathische martelaars, moordenaars, terroristen en verkrachters, waar onderwereld en bovenwereld zelfs letterlijk met elkaar verweven zijn in de infrastructuur8.
En WIJ financieren deze doodscultuur met alle ‘hulp’ die we die kant op sturen, wij maken haar leiders schatrijk9 en zadelen uiteindelijk Israël met het probleem op.

Zo, dat moest ik even kwijt.

En voor de rest: de wereld heeft Jezus nodig meer dan ooit, zonder Jezus is je Kerst mis en dat je na de jaarwisseling zowel je vingers als je geestelijke gezondheid nog zult hebben.


1  Jozua 9 en 2 Samuël 21.

2  https://themessenger.com/news/yahya-sinwar-israel-saved-life-hamas-leader-surgery-assassination

3  https://www.reddit.com/r/Israel/comments/184ofn0/see_how_deep_the_brainwashing_is_ingrained_im_not/

4  https://www.reuters.com/world/middle-east/poll-shows-palestinians-back-oct-7-attack-israel-support-hamas-rises-2023-12-14/

5  Zie bijvoorbeeld https://www.reddit.com/r/Israel/comments/18hopq8/dont_let_them_make_you_feel_bad_for_israel/

6  https://www.youtube.com/watch?v=f3-zENpAF-U

7  https://t.me/peaceoftruthnews/1209

8  Voor wie dat laatste niet begrijpt: het Hamas-terror-tunnel-netwerk dat onder de grond gebouwd is, is via scholen, moskeeën, ziekenhuizen en appartementen verbonden en verweven met het burgerlijke leven erboven. Doctors, leraren en zelfs UNRWA-personeel zijn tegelijk ook HAMAS-activist. Zie https://www.cfr.org/blog/which-side-unrwa

9  https://nationalpost.com/news/world/israel-middle-east/hamas-leaders-wealth

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aanbevolen post

013 - Als God een koe is...

Stel je eens even voor dat er intelligent leven op Mars ontdekt is. En dat wij en zij graag kennis uit willen wisselen. Voor de goede orde: ...

Populaire posts