vrijdag 4 oktober 2024

062 - Wie is Gog van Magog en wat heeft dat met ons te maken?

Laten we beginnen bij Openbaring.

Openbaring 20:1 En ik zag een engel neerdalen uit de hemel met de sleutel van de afgrond en een grote ketting in zijn hand.
2 En hij greep de draak, de oude slang, dat is de duivel en de satan, en bond hem voor duizend jaar,
...
7 En wanneer die duizend jaar tot een einde gekomen zijn, zal de satan uit zijn gevangenis worden losgelaten.
8 En hij zal uitgaan om de volken te misleiden die zich in de vier hoeken van de aarde bevinden, Gog en Magog, om hen te verzamelen voor de oorlog. En hun aantal is als het zand van de zee.
9 En zij kwamen op over de breedte van de aarde, en omsingelden de legerplaats van de heiligen en de geliefde stad. Maar er daalde vuur van God neer uit de hemel en dat verslond hen.

De draak wordt voor het eerst genoemd in Openbaring 12:3, waar hij zeven koppen en tien horens heeft. In 12:9 wordt hij oude slang, duivel en satan genoemd, net zoals in 20:2. De draak probeert het Kind te verslinden (12:4). Alle uitleggers zien hier wel de kindermoord van Herodes in. Herodes is het instrument hier op aarde waarmee de duivel zijn werk probeert uit te voeren. De draak vervolgt ook de vrouw en spuugt een rivier achter haar aan om haar mee te laten sleuren (12:15). Dat kan gezien worden als een poging om de Joodse Kerk uit de tijd van Johannes uit te roeien, maar wat uiteindelijk resulteerde in de vernietiging van Jeruzalem en de moord op 1,1 miljoen Joden, ongeveer een derde van het aantal Joden in die tijd. De duivel gebruikte het Romeinse Rijk om zijn afschuwelijke plannen uit te voeren.

In Openbaring 13 wordt een beest ook met zeven koppen en tien hoorns beschreven dat uit de zee komt. Vanuit Daniël 7:23 kunnen we begrijpen dat het hier om een koninkrijk gaat en omdat volgens Openbaring 13:2 dit beest bestaat uit elementen van een panter, beer en een leeuw, moeten we concluderen dat dit het vierde ongespecificeerde beest/koninkrijk is van Daniël 7, omdat de eerdere drie, een leeuw, beer en panter betroffen (Daniël 7:4-6). In Daniël gaat het om het Romeinse Rijk.

Ook de specificatie in Openbaring 17:9-10 van wat die koppen zijn (heuvels en koningen) en dat een prostitué dit beest berijdt (godin-hoer Roma) geeft aan dat het om het Romeinse Rijk gaat met als zesde heerser Nero.
In Openbaring 13:2 krijgt het beest uit de zee (het Romeinse Rijk) de kracht, de troon en de macht van de draak. En dus zullen we moeten concluderen dat dit kwaadaardige, monsterlijke rijk van de Romeinen, het instrument, ja zelfs de belichaming is van de duivel zelf. Dat de duivel net zoals het beest uit de zee, zeven koppen en tien horens heeft, geeft dit aan.

Nu hebben we sinds keizer Constantijn christen werd, geen last meer gehad van een koninkrijk dat werelddominantie en de uitroeiing van christenen en Joden tot doel had voor een periode in de orde van duizend jaar. Maar als dan in Openbaring 20:7 de duivel losgelaten wordt, dan zal hij de volken verzamelen en inspireren, zoals hij dat indertijd bij het Romeinse Rijk ook gedaan heeft. Enerzijds wordt de duivel Gog genoemd, anderzijds kunnen we op onze vingers natellen dat het nu dan OOK om echte duivelse koninkrijken en leiders op aarde moet gaan.
En wat doen zij? Zij omsingelen de legerplaats van de heiligen en de geliefde stad. Dat kan je op twee manieren opvatten: ze vallen christenen, zowel als Joden aan, geestelijk, zowel als fysiek.

Gog en Magog worden genoemd in Ezechiël 38 en 39. Daar verleidt God de zich in het uiterste Noorden bevindende leider Gog van het rijk Magog (Rusland) om samen met een coalitie van bondgenoten, waaronder Perzië (Iran) en Gomer/Beth-Togarma (Turkije), Israël aan te vallen. Om zich echter volledig stuk te lopen in hun demonische ambities. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat Rusland - door zijn aanwezigheid in Syrië - troepen heeft die direct grenzen aan Israël. Het is uitermate opmerkelijk dat een profetie die zo’n 2.500 jaar geleden opgeschreven is een politieke situatie beschrijft, die we vandaag de dag voor onze ogen zien ontvouwen.

Met de opkomst van atheïsme is de ‘duizend’jarige bloeiperiode van het Christendom ten einde gekomen. Met de komst van Hitler is een kortstondige1 directe vernietigingsaanval op de Joden ingezet. Hitler faalde, maar zijn gedachtegoed leeft nog steeds voort in een groot deel van de Arabische wereld die de vernietiging van alle Joden ten doel heeft.

Wij leven in de tijd dat de duivel weer is losgelaten en bezig is om de volken te verzamelen om Joden en christenen uit te roeien, geestelijk dan wel fysiek.
Maar net zoals hij daar in de eerste eeuw ook niet in geslaagd is, zal hij daar nu ook NIET in slagen.

EN... we mogen weten dat dit razen de LAATSTE keer is dat hij zo tekeer mag gaan.

 

Zo, dat moest ik even kwijt.


1  Voor slechts één uur, zie Openbaring 17:12.

Aanbevolen post

013 - Als God een koe is...

Stel je eens even voor dat er intelligent leven op Mars ontdekt is. En dat wij en zij graag kennis uit willen wisselen. Voor de goede orde: ...

Populaire posts